A zöldkagyló hatóanyaga: a glükozamin-szulfát

A glükozamin természetes körülmények között is előfordul az emberi szervezetben, hiszen az ízületeket körülvevő folyadék alkotóeleme. Úgy működik, mint más anyagok, melyek a szalagokat, inakat, porcokat építik fel, kipárnázza ízületi folyadékkal a térdet, a csípőt, a könyököt és azok ízületeit. Étrendkiegészítő formájában is beszerezhetjük a glükozamin-szulfátot, amit általában a zöldkagylóból nyernek ki, de ma már szintetikus módon is előállítható. Mivel ige erős hatású étrendkiegészítőről van szó, ezért fontos, hogy konzultáljunk az orvosunkkal, mielőtt el kezdjük rendszeresen használni.

izulet

Fő felhasználási területei

A glükozamin-szulfátot általában az osteoarthritis kezelésére használják, ami az ízületi gyulladások leggyakoribb formája. alkalmazása során nemcsak a kondroitinra van jó hatással, ami a porc és a szövet másik természetes összetevője, hanem a glükozamin-szulfátról már azt is kimutatták, hogy csökkenti az osteoarthritis okozta fájdalmat, különösen a térdben. A kutatások meggyőző bizonyítékokkal szolgálnak arra nézve, jogy a glükozaminnal csökkenthető a csípő vagy a gerinc ízületeinek fájdalma is. A glükozamin-szulfát másik lehetséges felhasználási területe a tempromandubuláris vagy TMJ arthritis kezelése. Ez a betegség általában az álkapocsi részeket érinti és bizonyos tevékenységek közben - rágás, beszéd, ásítás - igen komoly fájdalmakat okozhat.

Egyéb lehetséges felhasználási módjai

Még kevés kutatást indítottak azt vizsgálandó, hogy mire lehet még felhasználni a glükozamint. Az előzetes kutatások azonban arra engednek következtetni, hogy a zöldkagyló hatóanyaga segíthet a vénás elégtelenségek, a diabéteszes állapot és annak szövődményeinek, az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség, a fekélyes vastagbélgyulladás és a reuma kezelésében is. Azonban még több kutatásra van szükség, hogy a tudósok jobban megértsék a glükozamin-szulfát szerepét az egyes betegségek esetében és az anyag jelentőségét.

Mellékhatások

A glükozamin-szulfát kapszulák rendszeres használata során csak enyhe és ritka mellékhatáso lépnek fel: hányingerre, hasmenésre, székrekedésre és gyomorégésre lehet számítani. Ritkán bőrreakciókat, álmosságot és fejfájást is kiválthat az arra érzékenyek esetében.

Zöldkagyló termékek!

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

-10% Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 5850 Ft
6495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!