zöldkagyló rendelése

A zöldkagyló néhány egészségügyi előnye

A zöldkagyló, tudományos nevén a Perna canaliculus egy olyan kagylófajta, mely Új-Zéland vidékein őshonos. Ez a faj küllemét tekintve sötétbarna vagy zöld héjjal rendelkezik, szélein világosabb zöld színnel díszítve. A zöldkagyló is csak egy záróizommal rendelkezik, de ennek ellenére az egyik legnagyobb méretű fajról van szó. A zöldkagylót leggyakrabban sushiként fogyasztják az egyes éttermekben, előétel gyanánt, ám egészségügyi előnyei is számottevőek. Az USC Norris Cancer Hospital szerint ez a kagyló nagy koncentrációban tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amiről már köztudott, hogy számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.

sushi

Gyulladások

A zöldkagyló leggyakoribb előnye, hogy a magas omega-3 zsírsavtartalma miatt igen erős gyulladásgátlóként működik. A Center for Genetics szerint az omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak a gyulladásos betegségekre és az autoimmun rendellenességek is hatékonyan kezelhetőek a segítségével. Sőt a reumás ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére is kiváló. Továbbá a finn Helsinki Egyetem által végzett kutatások azt is bebizonyították, hogy a zöldkagyló kivonatai rendkívül hatásosak voltak az osteoarthritis krónikus fájdalmainak enyhítésében.

Asztma

A zöldkagyló fogyasztása összefüggésben áll az asztma megjelenéséve. A St. Petesburgi Pavlov Orvostudományi Egyetem kutatásából kiderült, hogy azoknál az alanyoknál, akik rendszeresen fogyasztottak zöldkagylót, jelentős mértékben csökkent a napközbeni ziháló légzés, valamint a kilélegzett hidrogén-peroxid koncentrációja. Ezeknél az embereknél növekedett a reggeli kilégzés is.

Gyomorpanaszok

Fogyasztása során szintén hatásos bizonyos gyomor ártalmak, mint a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére. A PubMed.gov szerint a zöldkagyló fogyasztásról bebizonyosodot, hogy lényegesen csökkenti a colitis által okozott gyomorkárokat.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!